Toe aan de volgende stap, klant aan het woord bij Van Oers

Toe aan de volgende stap, klant aan het woord bij Van Oers

Een relatie van Van Oers spreekt zich uit over de samenwerking. Dit keer Joey Nijkamp, directeur bij JLN Transport BV in Etten-Leur.

Een relatie van Van Oers spreekt zich uit over de samenwerking. Dit keer Joey Nijkamp, directeur bij JLN Transport BV in Etten-Leur.

Als klein manneke zat Joey Nijkamp het liefste naast zijn vader in de auto als hij aan het werk was, dus onderweg voor een transport. Zo rolde hij het bedrijf in van zijn ouders, Gerrit en Peggy Nijkamp: JLN Transport. Joey stemde zijn studiekeuzes af op de logistieke wereld en volgde zowel mbo-management opslag en vervoer als logistiek en economie aan de NHTV. In 2009 ging hij aan de slag bij JLN Transport, waarvan hij sinds 2017 directeur is. De volgende stap komt er nu aan. Daar hoort volgens Joey een andere accountant bij; vanaf 2018 doet hij daarom zaken met Van Oers.

Meegroeiende accountant

Joey Nijkamp: ‘Mijn ouders hebben mij, en ook mijn zus, altijd vrijgelaten in onze keuzes. Werken in hun bedrijf was voor hen geen must, maar ik zou niet anders willen. JLN Transport BV bestaat vanaf 1995. Mijn ouders zijn aan huis begonnen. Zij zijn het ultieme bewijs dat je met hard werken ver kunt komen. Sinds de oprichting is het bedrijf jaarlijks gegroeid. Zelfs in de crisis draaiden we zwarte cijfers. De groei maakte het nodig om diverse keren te verhuizen met de bedrijfslocatie. Sinds 2008 zitten we op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur, aan het Zwarthoofd. De groei van ons bedrijf is ook de reden voor het wisselen van accountantskantoor. We wilden een accountant die met ons kan meegroeien.’

Kennis van transport & logistiek

‘Bij de keuze voor een andere accountant heb ik me laten leiden door de beste klik. Die was er met Van Oers. Opvallend vind ik hun branchegerichte kennis van transport & logistiek, zoals van onze cao. Ik merk dat ze daar dagelijks mee werken en weten wat er in de buitenwereld speelt. Van Oers Loonadvies doet voor ons de verloning van onze 125 medewerkers. Daarnaast verzorgen ze alle aangiften voor ons. Ik heb nu meer inzicht dan voorheen in de cijfers. Overigens heb ik ook met het oog op een bedrijfsovername, gekozen voor Van Oers.’

Bedrijfsovername op komst

‘De bedrijfsovername zit er namelijk aan te komen. Als familie zijn we eruit wat we willen; wat mijn ouders willen, wat mijn zus wil en wat ik wil. Daar hebben we de afgelopen twee jaar regelmatig met elkaar over gesproken. Je moet het eerst als familie met elkaar eens zijn, voordat je daar een externe partij bij betrekt. Die fase is nu aangebroken. De eerste gesprekken met Van Oers hebben daarover al plaatsgevonden. Want wij kunnen wel weten wat we willen, maar we hebben kennis nodig over hoe we dat het beste kunnen vormgeven in een markt waar het moeilijk is om langer dan drie a vijf jaar vooruit te kijken.’

“Opvallend is de branchegerichte kennis”

Tweede generatie familiebedrijf

‘Of het makkelijk of moeilijk is als tweede generatie in een familiebedrijf? Toen ik bij JLN Transport begon, stond er al een bedrijf met body. Iets dat mijn ouders helemaal zelf hebben opgebouwd, door er veel voor te doen én veel voor te laten. Als je zo kunt instromen, is dat natuurlijk prettig. Het bedrijf is nu toe aan de volgende stap. Hard werken is nog steeds belangrijk, maar dat alleen is niet meer voldoende. Het is een natuurlijk moment voor een nieuwe generatie aan het roer. Met veel respect voor wat mijn ouders voor het bedrijf deden en doen, want ze zijn allebei nog actief binnen JLN Transport maar laten mij net als in mijn jeugd vrij in mijn keuze. Het past gewoon mooi zo.’